rendőrségi hírek

2020.12.29. 14:27

Unokázós csalók bukkantak fel Szekszárdon

TEOL

Forrás: Shutterstock

Egy 74 éves szekszárdi nő tett feljelentést december 28-án, mert ismeretlen tettes telefonon felhívta, mentőápolónak adta ki magát és azt állította, hogy a fia balesetet szenvedett. Átadta egy másik férfinek a telefont, aki a fiaként bemutatkozva több százezer forintot kért, hogy ne jelentsék fel. Az asszony egy telefonszámot kért, hogy visszahívhassa őket, mert előbb a menyével szeretett volna beszélni. Nem dőlt be az ismeretleneknek, nem hitte el, hogy a fiával beszél.

Idegen férfi hang hívta december 27-én 23 óra körüli időben azt a helyi asszonyt, akitől szintén balesetre hivatkozva, kártérítésre kértek pénzt. A nő elmondta a telefonálónak, hogy a hangja idegen, és tudja, hogy a fia jól van. Ő sem hitt az ismeretlennek.

Kétszer hívták azt a 83 éves szekszárdi asszonyt december 27-én délelőtt, akitől több százezer forintot kért az ismeretlen személy bírság megfizetésére. A hívó azt állította, hogy a nő unokája balesetet okozott, és pénzre van szüksége, amit át kell utalni. Az asszony lányának érkezése miatt meghiúsult az utalás.

A csalók a szépkorú emberek pénzét, értékeit igyekeznek megszerezni. Telefonon keresik fel az időseket, és a kiszemelt áldozat hozzátartozójának (unokájának, gyermekének) adják ki magukat, vagy azt mondják, hogy az ő megbízásából telefonálnak. Egy történettel állnak elő, amiben azt állítják, hogy a közeli hozzátartozó bajba került (kórházban, rendőrségen van, balesetet szenvedett). Kihasználják az idős emberek hiszékenységét, jóindulatát, a bajba jutott családtagon való segíteni akarását, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában