vádemelés

2021.01.07. 18:00

A szálkai horgászegyesület tárolóját akarta kifosztani

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Szekszárdi Járási Ügyészség vádat emelt egy negyvenhét éves férfi ellen lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt, valamint a férfi huszonhét éves fia ellen lőfegyver engedély nélküli megszerzésével és tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette, továbbá lopás bűntettének kísérlete miatt.

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a vádirati tényállás szerint az idősebb vádlott 2018. november és december között a saját fia, a másik vádlott birtokába adott egy általa engedély nélkül tartott hat milliméter kaliberű revolvert és az ahhoz tartozó négy töltényt.

Azt, hogy a férfi mikor és hogyan jutott hozzá a fent említett lőfegyverhez, illetve azt az átadás előtt mennyi ideig tartotta magánál, tisztázni nem lehetett.

A fiatalabbik vádlott 2018. december 26-án reggel Szálkán a horgásztóhoz ment, ahol az egyik horgászegyesület tárolóhelyisége is található. A tárolóban az egyesület, illetve annak tagjai tulajdonában lévő különféle használati tárgyak és eszközök voltak elhelyezve. A vádlott a tárolóhelyiség ajtaján lévő lakatot lefűrészelte és oda bement azért, hogy értéktárgyakat tulajdonítson el. Továbbá a tárolóban lévő két lemezszekrény ajtaját is felfeszítette.

Délelőtt kilenc óra körül azonban a cselekménye elkövetése közben az odaérkező tógazda megzavarta a tettest, így végül értékek eltulajdonítása nélkül hagyta el a szálkai helyszínt.

A rendőrhatóság tagjai körülbelül tíz-tizenöt perc múlva elfogták a vádlottat. Ruházata és a nála lévő táska átvizsgálása során a vádlottnál különféle szerszámokat, így harapófogót, kombinált fogót, hidegvágót, fafűrészt, fémfűrészt, valamint az említett revolvert és a lőszereket is megtalálták.

A Szekszárdi Járási Ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a lőfegyver, a lőszerek, és a betöréshez használt szerszámok elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tudtuk meg dr. Kiss Yvette sajtószóvivőtől.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában