Bűnügy

2021.02.01. 07:10

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt tartóztatták le (videóval!)

TEOL

Budapest, 2020. augusztus 21. A Budapest Környéki Törvényszékre kísérik 2020. augusztus 22-én Cs. Tibort, akit egy tizenegy évvel ezelõtti emberöléssel gyanúsítanak. 2009 szeptemberében egy idõskorú férfit érdi lakásában, a földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva találtak meg. A 77 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyanúsított hosszú évekig bujkált, egy az ügyben letartóztatott férfi vallomása alapján országos elfogatóparancsot adtak ki ellene, és elrendelték nemzetközi körözését. 2020. július 2-án Svédországban elfogták, kiadatása után augusztus 18-án a Pest megyei rendõrök õrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: (illusztráció)

Egy fiatal lány tett feljelentést 2020 év végén, hogy őt a feljelentést megelőző időszakban arra bírták rá, hogy férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítsen. A lány ezért cserébe szállást és ételt kapott.

A feljelentést követően a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett bizonyítékok alapján január 26-án a nyomozók elfogtak egy 39 éves szekszárdi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

[embed]]

A férfit szexuális cselekmény elvégzése érdekében a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt, őrizetbe vétele mellett hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is, őt a Szekszárdi Járásbíróság a napokban letartóztatta.

A rendőrök az eset kapcsán további két személyt – egy 16 éves lányt és 32 éves barátját – hallgattak ki gyanúsítottként bűnsegédként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt. Ők mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vizsgálják, hogy a gyanúsítottként kihallgatott személyek további bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában