Más bankkártyájával fizetett

2021.03.26. 18:10

Rekord gyorsasággal lebukott egy amatőr szekszárdi tolvaj

Az utcán talált pénztárcából ellopott bankkártyával fizetett egy férfi, de a vásárlásról küldött sms-üzenet lebuktatta.

TN

Forrás: Shutterstock

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlott tavaly szeptember 19-én este 9 óra körül Szekszárdon az utcán megtalált egy pénztárcát, amelyet annak tulajdonosa veszített el. Az ezeregyszáz forint értékű tárcában a sértett személyi igazolványa, vezetői engedélye és bankkártyája volt, melyeket a vádlott ellopott.

Ezt követően egy közeli vendéglátóhelyre ment, ahol a sértett tulajdonát képező, jogosulatlanul megszerzett bankkártyával vásárolt három sört és egy üdítőt, összesen 1510 forint értékben. A fizetési műveletről a sértett a mobiltelefonjára azonnal banki üzenetet kapott, amiből értesült arról, hogy ismeretlen személy a bankkártyáját jogosulatlanul használja.

A sértett felesége rögtön a vendéglátóhelyre ment, ahol kérdőre vonta az ott-tartózkodó vendégeket a kártyahasználat miatt. A vádlott ekkor a cselekmény elkövetését elismerte, és visszaadta a bankkártyát a sértett feleségének. A helyszínre érkező rendőrjárőrök jelenlétében pedig a pénztárcát is visszaszolgáltatta az iratokkal együtt, valamint az 1510 forint kárösszeget készpénzben kifizette, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában