közlekedés

2021.06.18. 20:00

Három halálos baleset történt Tolna megyében

Összesen 570 közúti baleset történt az év első öt hónapjában Tolna megyében. Cikkünk megjelenéséig három halálos baleset történt.

Steiner V.

Forrás: Shutterstock

Az 570 balesetből 471 esetben „csak anyagi kár” keletkezett, míg a sérüléssel végződött balesetek száma 99 volt – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mint azt tudatta, a május végéig történt 99 sérüléses balesetből kettő volt halálos kimenetelű, melyben ketten vesztették életüket.

Súlyos sérüléssel 38 baleset végződött, ezekben a balesetekben összesen 41-en sérültek meg. Az év első öt hónapjában 39 olyan baleset volt, mely könnyű sérüléssel járt, a könnyen megsérültek száma összesen 65 volt. Összesen tehát 106-an sérültek meg a közutakon május végéig.

A 99 sérüléses balesetből 69 esetben személygépkocsi, 5 alkalommal tehergépkocsi vezetője volt felelős a baleset bekövetkezéséért – tudatta a szóvivő. Négy másik esetben motoros, további 13 esetben pedig kerékpáros volt az okozója a sérüléssel járó balesetnek. Segédmotorkerékpár vezetője három, egyéb jármű vezetője ugyancsak három alkalommal volt felelős a sérüléses balesetért – tette hozzá Komlósiné Kiss Anett.

Arról is szólt, hogy Tolna megye útjai közül – a 2021-es évet tekintve – egyetlen út sem emelhető ki baleseti gócpontként. Balesetek ugyanúgy történtek négyszámjegyű mellérendelt úton, mint például a 6-os, 56-os, 61-es, 63-as vagy akár a 65-ös főúton.

Forrás: MTI

Összehasonlításképpen elmondta, 2020 első öt hónapjában 83 sérüléses baleset történt. Ezek közül 5 volt halálos, 29 súlyos, míg 49 könnyű sérüléssel végződött. Emellett 428 anyagi káros baleset történt, melyből 76 vadelütés volt. 2019-ben május 31-ig 127 sérüléses baleset történt. A 127 balesetből 7 végződött halállal, míg 51 baleset súlyos, 69 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezen túlmenően 2019 első öt hónapjában 535 anyagi káros baleset, közte 80 vadelütéses baleset történt.

Vagyis, két éve az év első öt hónapjában több mint 15 százalékkal több baleset történt, mint az idei év azonos időszakában. A sérüléssel járó balesetek száma pedig közel harminc százalékkal volt több.

Komlósiné Kiss Anett végezetül arról is beszámolt, hogy a balesetekhez vezető okok közül továbbra is a gyorshajtás áll az első helyen. Az idei évben történt 99 sérüléses balesetből 42 írható a gyorshajtás számlájára. A második leggyakoribb ok az elsőbbségi jog meg nem adása, mely miatt május végéig 22 sérüléssel járó baleset történt. A harmadik leggyakoribb ok a kanyarodási szabályok megszegése volt, ami miatt 13 sérüléses baleset történt 2021 első öt hónapjában.

Egy fiatal lány meghalt Várdombnál

A május vége óta eltelt időszakban egy újabb halálos kimenetelű baleset történt Tolnában. Mint azt megírtuk, a szerda este történt balesetben egy személygépkocsi közlekedett az 56-os számú főúton, Szekszárd és Várdomb között. Az autó vezetője járművével letért az úttestről és a kocsi felborult. A balesetben egy fiatal lány életét vesztette, három másik fiatal súlyosan, egy könnyen megsérült.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában