ketten őrizetben

2021.06.24. 05:41

Több hónapos nyomozás végén csaptak le a szekszárdi drogdílerekre

A szekszárdi pár és társaik bűnszövetségben árulhatták az új pszichoaktív anyagot.

TEOL

Fotó: police.hu

Állampolgári bejelentés alapján indítottak nyomozást tavaly télen a Szekszárdi Rendőrkapitányságon kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. A bejelentés tartalma szerint egy szekszárdi férfi és élettársa már hónapok óta árul kábító hatású cigarettát – fiatalkorúaknak is – a város egyik körzetében. A szekszárdi rendőrök hónapokon át nyomoztak, és gyűjtötték a bizonyítékokat. Az eljárás során számos tanút hallgattak ki, írja a police.hu.

A nyomozás eredményeként, kedden a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében egyszerre hét helyszínen tartottak kutatást, és hét személyt állítottak elő a bűncselekménnyel kapcsolatban. A kutatás során kábítószergyanús anyagot és az előállításukhoz szükséges eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le.

A nyomozók eddig három gyanúsítottat hallgattak ki az eset kapcsán. Egy 63 éves szekszárdi nőt kínálással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsítottak meg. Az asszony szabadlábon védekezhet. Egy 32 éves szekszárdi férfit és 24 éves élettársát pedig kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt és tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A gyanú szerint a pár többekkel közreműködve, az új pszichoaktív anyaggal átitatott cigaretta darabját ezer forintért vagy néhány tábla csokoládéért árusította otthonában. A nyomozók mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a bűncselekményekkel mások is összefüggésbe hozhatóak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában