Illegális migráció

2021.09.19. 10:30

Őrizetben a szombaton elfogott magyar embercsempész

A férfi hét, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, amikor ellenőrizték. A sofőrnek vezetői engedélye sem volt.

TEOL

Forrás: TMRFK

Mint arról korábban beszámoltunk, a bonyhádi rendőrök szeptember 18-án, szombaton hajnalban az M9-es autóút 14-es kilométerszelvénye közelében, Bogyiszló térségében intézkedtek egy magyar rendszámú autóval és sofőrjével szemben. A járművet egy magyar férfi vezette, aki hét, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították. A járművezető adatainak ellenőrzésekor az is kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A jármű 38 éves budapesti vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárást indítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk: Az M9-es autóúton állították meg a rendőrök az embercsempészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában