vádemelés

2021.10.20. 12:49

Közérdekű munkára mehet az elvonókúra helyett

Kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

I. I.

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi valamikor 2020. február 13. napját megelőzően, de pontosan meg nem határozható időpontban kábítószert, marihuánát fogyasztott. A tőle ezen a napon rögzített vizeletmintából az igazságügyi toxikológiai szakértői vizsgálat során a kenderből készült hasis és a marihuána hatásáért felelős anyagot kimutatták. A férfi a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A járási ügyészség a terhelttel szemben először feltételes ügyészi felfüggesztésről és pártfogó felügyeletének elrendeléséről határozott azért, mert a férfi vállalta a kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen vagy más hasonló ellátásban való részvételt. Mivel mindez nem vezetett eredményre, ugyanis a vádlott a számára meghatározott határ­időben a vállalt kötelezettségét nem teljesítette, ezért esetében vádat kellett emelni.

Vele szemben az ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta portálunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában