nyugdíjkiegészítés

2021.10.05. 16:20

Letartóztatták a pszichoaktív anyagot árusító nőt

A Bonyhádi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta az 55 éves nő letartóztatását.

TEOL

Forrás: TMRFK

Fotó: illusztráció

A Bonyhádi Rendőrkapitányság szeptember 29-én reggel vette őrizetbe a bonyhádi nőt, aki a megalapozott gyanú szerint idén nyáron legalább két személynek mintegy 30-50 alkalommal adott el zöld növényi anyagokat, úgynevezett biofüvet. A tőle a lakásán

lefoglalt növényi anyagokból az előzetes szakértői vizsgálat új pszichoaktív anyag hatóanyagát mutatta ki.

A gyanúsított az új pszichoaktív anyagot ismeretlen személytől vásárolta, majd a lakásán felhígította, más anyagokkal keverte, végül fél grammos adagokba kimérve porciózta, és alufólia pakkokba csomagolta. Ezeket darabonként 500 forintért árusította. Vevői a lakásán keresték fel és készpénzben fizettek az illegális anyagért. Vallomása szerint a gyanúsított közel 3 éve folytatta a kereskedést, 12-13 állandó kuncsaftja volt, így egészítette ki a nyugdíját.

Mivel a gyanúsított lakása, ahol a kereskedést folytatta, egy iskola közvetlen környezetében van, így cselekményét a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás

általános okai mellett annak különös okai, így elsősorban a bizonyítás megnehezítése, a fogyasztói körbe tartozó személyek befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A járásbíróság nyomozási bírája október 1-én az ügyészség álláspontját mindenben osztva egy hónapra elrendelte a nő letartóztatást. A nyomozás a továbbiakban e kényszerintézkedés mellett folyik – olvasható a Tolna Megyei Főügyészség Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész által jegyzett közleményében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában