BM Terepfutó bajnokság

2021.10.07. 18:10

Tolna megyei tűzoltó is dobogóra állhatott Szentendrén

Tolna megyei tűzoltó is dobogóra állhatott a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságán, melyet október 4-én rendeztek meg Szentendrén.

TEOL

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

Gyönyörű környezetben, ragyogó őszi napsütésben immár harmadik alkalommal rendezték meg október 4-én Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén a Belügyminisztérium Országos Terepfutó Bajnokságát. Hagyományosan az idén is négy korcsoportban mérték össze felkészültségüket a belügyi szervek sportszerető munkatársai.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megszervezett verseny a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának köszöntőjével vette kezdetét. A zenekar ünnepélyes megnyitója után Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte a résztvevőket.

Tolna megyei színekben Nacsa Emese, Lieszkovszky Tamás, Olasz Tamás, Szuprics Ferenc, Turcsán Márk és Turcsán Tamás tűzoltók álltak rajthoz. A pályát – a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint – sík és dombos terepen jelölték ki. A négyszázötvenegy induló különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon mérethette meg magát. Férfi egyéni kategóriában, 6000 méteres távon Turcsán Tamás tű. őrmester a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát, de bajtársai is az elvárásaikon felül teljesítettek.

Turcsán Tamás tű. őrmester a dobogó harmadik fokára állhatott (Fotó: TMKI)

Az eredményhirdetésen a katasztrófavédelem díjait Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálat-vezetője, Ördög István tűzoltó alezredes, főosztályvezető és Pest megye katasztrófavédelmi igazgatója adta át a versenyzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában