Vádemelés

2022.01.15. 18:20

Szekszárdi áruházból lopott, de nyomban lebukott

Kétrendbeli, egyik esetben kísérleti szakban maradt, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy negyvenkét éves nő ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

I. I.

A vádirat szerint a nő az elmúlt év május 9-én Szekszárdon egy áruházban egy pár papucsot, valamint egy pár cipőt dugott el a ruházata alá abból a célból, hogy azokat eltulajdonítsa. A lábbelik értéke összesen közel tizennyolc­ezer forint volt. Amikor a vádlott az üzletből távozott, a cipőn található áruvédelmi eszköz miatt bejelzett a biztonsági kapu. Ezért az üzletvezető a vádlott után ment és feltartóztatta, a nő pedig visszaadta a lopott holmit.

Ugyancsak tavaly, május 17-én délután a vádlott egy másik áruházba tért be, ahol a zöldségrészlegen különféle fajtájú és árú paprikákat csomagolt egy zacskóba, majd ezeket a legolcsóbb paprikára vonatkozó árban mérte le, és a pénztárnál is így akarta kifizetni. Az áruház biztonsági őre azonban észrevette a történteket, a vádlottat az áruház biztonsági szobájába kísérte, majd értesítette a rendőrséget. Az igazoltatás során a nő az okozott kárt, közel kétezer-hatszáz forintot, a helyszínen megtérítette.
 

A büntetett előéletű vádlott, aki korábban is hasonló bűncselekmény miatt már állt bíróság előtt, a nyomozás során mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte. Tekintve, hogy az üzletekben tetten érték, nehéz is lett volna tagadni a történteket – tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában