Orvvadászat

2022.03.10. 09:10

Vadászengedélye volt a faddi férfinak, de tiltott eszközt is használt a dámbika leterítéséhez

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely egy faddi férfi ellen indult, aki orvvadászat bűntettét követte el – írja a police.hu.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

Mint azt korábban megírtuk, bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint a Tolna Megyei Kormányhivatal vadászati felügyelője ez év január 24-én, az esti órákban egy vadászt ellenőrzött, aki feltehetően tiltott eszközzel felszerelt puskával lőtt le egy dámbikát a Szekszárd külterületén levő vadászterületen. A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy a faddi férfinak a vadászatra volt ugyan engedélye, de a dámbikát egy tiltott eszköz segítségével terítette le, mivel a fegyverre egy éjjellátó céltávcsövet helyezett.

A 46 éves orvvadászt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nála levő fegyvert, valamint a távcsövet lefoglalták.

Az eset körülményeinek vizsgálata a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejeződött, a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – számolt be az ügy fejleményeiről a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában