Tálcán kínált lehetőség

2022.04.20. 13:27

Az autó nyitva volt és a kulcs is kocsiban maradt

A rendőrök gyorsan elfogták azt a helyi férfit, aki a faddi tanyasorról vitt el egy kocsit, amelyet tulajdonosa nem zárt le, és még az indítókulcsot is benne hagyta.

TEOL

Az autó nem volt bezárva, és az indítókulcsát is benne hagyta tulajdonosa (Fotó: TMRFK)

Egy 58 éves faddi férfi tett bejelentést húsvét vasárnap délelőtt, hogy a tanyasoron leállított autóját ellopták. Elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy ismerőse Fadd egyik utcájában nem sokkal korábban látott egy férfit, aki az ő kocsijával közlekedett. Elismerte, hogy  a kocsit nyitva hagyta, és még az indítókulcsot is benne felejtette – olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. 

A kollégáknak további információk beszerzése után sikerült azonosítani a sofőrt, aki már nem volt ismeretlen előttük. Faddi tartózkodási helyére mentek, ahol a ház előtt megtalálták az elkötött járgányt. A 26 éves férfit igazoltatták, a nyomozók kutatást tartottak nála, melynek során előkerült az autó indítókulcsa is.

Előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, melynek során beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőröknek olyan információjuk is volt, hogy kábítószert is fogyaszthatott, ezért drogtesztet végeztek, valamint szondát fújattak vele. Mindkettő pozitív eredményt hozott, ezért a további mintavételt sem úszta meg. Az autó a benne tartott iratokkal és egyéb tárgyakkal együtt visszakerült tulajdonosához.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság folytatja tovább az eljárást, melynek során vizsgálják, hogy a 26 éves férfi más bűncselekményekkel is összefüggésbe hozható-e.

Nem egyedi eset

Az elmúlt hónapokban számos bejelentés volt a megyében, hogy a nyitva hagyott kocsit ismeretlen elvitte. Szerencsére csaknem minden esetben előkerült az autó és a tettes is. 

A rendőrség felhívja minden autótulajdonosok figyelmét, hogy a KRESZ 41.szakasz 7. bekezdése szerint: „A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa.”

Ennek értelmében az, aki az indítókulcsot a járműben hagyja, az a közlekedési szabályokat kisebb fokban megsérti, ami szabálysértési eljárást vonhat maga után. Az autót mindig zárjuk be, és soha ne hagyjuk a kocsiban az indítókulcsot, mert ezzel tálcán kínáljuk a lehetőséget a tolvajoknak – figyelmeztet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában