Képzés polgárőröknek

2023.01.16. 14:59

A még hatékonyabb szolgálatellátás a cél

A még hatékonyabb szolgálatellátás érdekében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő polgárőr egyesületek tagjainak tartottak képzést rendőrök a napokban Dunaföldváron - tájékoztatott a TMRFK.

TEOL

Dobos Zoltán törzszászlós (jobbról) gyakorlati foglalkozás keretében tanította meg a polgárőröknek az újraélesztési technikákat (Fotó: TMRFK)

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen még 2021-ben indított egy több állomásból álló képzéssorozatot a megyében tevékenykedő polgárőrök részére, melynek célja a közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése volt.

A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége van részt venni az oktatáson, melyen a polgárőrök betekintést nyerhetnek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégák az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertetik meg a polgárőröket.

Az oktatássorozat idei első állomásának Dunaföldvár adott otthont. A képzésen a jogszabályi háttérről Zsiga Péter őrnagy, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója adott ismertetőt. Dobos Zoltán törzszászlós, a Paksi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka az elsősegélynyújtás alapjairól előadást tartott a polgárőröknek, valamint gyakorlati foglalkozás keretében tanította meg az újraélesztési technikákat és a stabil oldalfekvés technikáját a résztvevőknek.

Zsiga Péter őrnagy a jogszabályi háttérről adott ismertetőt

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában