Tragédia

2023.01.25. 07:00

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Anyadisznó, kandisznó, előhasas koca, kismalacok és borjú veszett oda a múlt pénteki nagyszékelyi tűzben, amelyben nem csak a melléképület, hanem a családi ház is lángra kapott. A házban kétgyermekes család lakott, szerencsére mindenki jól van. A ház asszonya elmondta, hogy a tüzet egy infralámpa eldurranása okozta.

Brunner Mónika

A tüzet egy infralámpa eldurranása okozta. (Fotó: Tamási Tűzoltók/Facebook)

A tűzeset a Rákóczi utcában történt, a helyszínre a sárbogárdi hivatásos, a tamási önkormányzati és a simontornyai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik nyolc vízsugárral eloltották a tüzet, számolt be erről akkor lapunk. Mint megírtuk, a családi ház födémszerkezete az oltás, majd az eső, havas eső miatt annyira átázott, hogy a lakók, a négyfős család kénytelen volt elhagyni az otthonát. 

Kántás Nóra, az édesanya, lapunknak elmondta, hogy férjével két ikerfiúk van, tizennégy évesek. A helyi óvodában dolgozik, a férje karbantartó Simontornyán. Hozzátette, hogy a szülei (az édesanya szülei, a szerk.) a faluban laknak, náluk vannak elszállásolva. A saját erejüktől függ, hogy mikor tudnak visszaköltözni a házba, amelyben három szobarész maradt meg úgy, hogy nem szakad a nyakukba a plafon, de a szobák padlózata is teljesen vizes lett. A konyha, fürdő, spájz teljesen odaveszett. Múlt vasárnap leszedték a régi tetőt a házról, és oda ponyvát tettek, hogy az otthonuk ne ázzon tovább az esőzések miatt. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor lesz újra tető a házon, annyi biztos, hogy családon belül intéznek mindent, mivel a sógora ács. 

A tűzesettel kapcsolatban elmondat, hogy a melléképületben, ahol állatokat tartottak, egy infralámpájuk eldurrant a kismalacok felett. A sertésistálló alja is szalmás volt, a padlásrészében ötszáz szalmabálát tartottak, ezért gyorsan terjedt tovább a tűz. A nagy anyadisznó alatt hat kismalac volt, tizenhét-tizennyolc kilósak, mind elpusztultak kétmázsás anyjukkal együtt. Elpusztult még az előhasas kocájuk, amely februárban ellett volna, az egy hete hozott kétszázhetven kilós kandisznójuk, és a négy hónapos, háromszáz kilós borjújuk. Két tehenüket és lovukat tudták csak kiszabadítani a tűzből, a megmenekült három állatot az édesanya testvérénél szállásolták el. 

Klubecz Istvánné, Nagyszékely polgármestere a tűzeset kapcsán a közösségi oldalon szólt a nagyszékelyiekhez, a Nagyszékelyhez kötődő barátokhoz és a kedves adományozókhoz. Ismertette, hogy a családnak a házzal együtt mindenük a tűz martalékává vált. Hozzátette: aki tudja őket pénzadománnyal segíteni életük újrakezdésében, az alábbi számlaszámra tud utalni. Név: Roboz Viktor és Kántás Nóra. Számlavezető: Takarékbank Zrt. Számlaszám: 73606080-10234178, IBAN szám: HU85 7360 6080 1023 4178 0000 0000, Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában