Katasztrófavédelem

2023.03.15. 10:20

Két dombóvári tűzoltó vehetett át elismerést Budapesten

Két dombóvári tűzoltót is elismertek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság március 13-i ünnepi állománygyűlésén, melyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartottak meg.

TEOL

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Govnik Imrének, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Fotó:  Tobak Ferenc (RSOE) és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Dr. Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, szolgálati feladatai kiemelkedő teljesítéséért március 15-i hatállyal soron kívül tűzoltó századossá léptette elő Juhász István tűzoltó főhadnagyot, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

A katasztrófavédelem székházában megtartott rendezvényen dr. Ördög Tamás, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető a szabadságról, annak kivívásáról és a hősök emlékéről beszélt ünnepi felszólalásában. Elmondta, amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. 

Fotó: Tobak Ferenc (RSOE) és Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

„Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak” – fogalmazott.

A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora követte, amelyben Egressy Béni, Kossonits József és Pécsi József egy-egy műve hangzott el.  Ezt követően dr. Góra Zoltán főigazgató elismeréseket adott át a katasztrófavédelem kiváló teljesítményt nyújtó munkatársai számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában