Riasztások

2023.03.27. 14:30

Műszaki mentések és tűzesetek adtak munkát a lánglovagoknak

Összesen öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát vármegyénk tűzoltóinak a hétvége folyamán. Kisebb szabadtéri tüzekhez, a Baranya vármegyei Mekényesen egy lakástűzhöz, továbbá négy közúti közlekedési balesethez vonultak egységeink.

TEOL

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a Baranya vármegyei Mekényesen egy parasztház lakóterében keletkezett tűz még péntek délután. Az esethez a dombóvári hivatásos tűzoltók és a Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A tűzben három helyiség, a garázs, továbbá a benne parkoló gépkocsi semmisült meg. A tűzoltók az egyik helyiségből a ház lakóját is kihozták, akit a mentők kórházba szállítottak.

Teljes terjedelmében égett egy 7 négyzetméteres fatároló vasárnap délután Zomba-Szentgálszőlőhegyen. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos, továbbá a kétyi és zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Kajdacs külterületen egy hektárnyi területen leégett a nádas vasárnap este. Az esethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a maradék öt négyzetméternyi lánggal borított területet.

Jelentősebb műszaki mentések

A tejére borult egy személygépkocsi péntek délután Tevelen, a 6535-ös számú út 21. kilométerénél. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos és teveli önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították és a kerekeire állították a forgalmi akadályt képező járművet.

Egy Tevelen felborult autó műszaki mentéséhez riasztották a tűzoltókat pénteken (Fotó: Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs)

Mint arról már a Teol.hu is hírt adott, két személyautó ütközött frontálisan szombat délután Bátaszéknél, a Mórágyi összekötő úton. A járművekben összesen hatan utaztak, közülük öten súlyosan sérültek, az egyik gyereket mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában