Viharkárok

2023.06.24. 11:23

Huszonnégy településen dolgoztak keményen a tűzoltók (galériával)

A heves zivatarok nagy szél kíséretében 24 Tolna vármegyei településen adtak munkát a tűzoltóknak – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Amint arról tegnap beszámoltunk, megérkezett a vihar Tolnába is. Pénteken másodfokú (narancs) meteorológiai riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegye, Tolna, Baranya és Somogy területére zivatar veszélye miatt.

A műszaki mentéseknél a leszakadt faágak, kidőlt fák adták a legtöbb munkát.
Forrás: Katasztrófavédelem

Szombat reggelig 57 esetben riasztották a vármegyei tűzoltókat műszaki mentésekhez. További egy alkalommal egy transzformátor robbant fel Pakson a Nyárfa utcában, ahol a villamos eszköz alatti növényzet gyulladt meg. A keletkezett lángokat a paksi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el.

A műszaki mentéseknél a leszakadt faágak, kidőlt fák adták a legtöbb munkát. Kerítésekre, háztetőkre, villanyvezetékekre dőltek ki a fák, adott esetben gyökerestől.

Több helyen a közlekedést akadályozták vagy bénították meg ideiglenesen a forgalmat az útra dőlt fák. Dunaszentgyörgyön egy kémény is ledőlt, fóliával akadályozták meg a beavatkozó tűzoltórajok az épület beázását, míg Dombóváron garázsba befolyt vizet távolítottak el.

A hivatásos és önkormányzati tűzoltóegységek munkáját az önkéntes tűzoltó egyesületek is támogatták. Gyönk, Kurd, Bölcske, Dunaszentgyörgy, Nagydorog, Dunaföldvár, Bátaszék, Fadd és Györköny önkéntes tűzoltói is a lakosság segítségére siettek.

A Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára a tegnap esti rövid, de intenzív vihar munkát adott. A sportcsarnok mögötti egész Petőfi utcát elzáró faág után még két fakidőlés okozta akadályt kellett elhárítani – közölte az egyesület a Facebook oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában