Javítóintézeti nevelés

2023.07.28. 10:13

Idős, amputált lábú hajléktalant fosztott ki egy fiatal

Amputált lábú, hajléktalan férfit lopott meg egy fiatalkorú.

Révészné Hanol Erzsébet

Ellopta a hajléktalan tárcáját

Forrás: Shutterstock

A 17 éves sárkeresztúri férfi ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. Miként azt a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében írják, a fiatalkorú vádlott 2022 novemberében egy este a dunaföldvári autóbusz-állomás várótermébe ment azzal a szándékkal, hogy az általa is tudottan ott hajléktalanként élő, lábamputációja miatt mozgásában erősen korlátozott, közel 70 éves férfitől készpénzt lopjon.

A vádlott megszólította a földön egy pléden fekvő sértettet, akivel szóba elegyedett azért, hogy elterelje a figyelmét. A beszélgetés közben a gyanútlan sértett előrehajolt, amelyet a fiatalkorú vádlott azonnal kihasznált, és egy hirtelen mozdulattal kivette a sértett háta mögé helyezett pénztárcáját, amellyel elfutott.

A fiatalkorú vádlott a sértett pénztárcájából 11 ezer forintot tulajdonított el, a pénztárcát pedig eldobta. Az ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben 1 év 6 hónap javítóintézeti nevelés kiszabását szorgalmazzák a Paksi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában