Jó kutya!

2023.09.02. 12:20

Supra gond nélkül kiszagolta a csempészcigit

Supra kutya, ahogy hiba nélkül kiszimatolta a busz körüli dohányillatot az éterben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának keresőkutyája a gondosan álcázott csomag mögött leleplezte a csempészcigarettát, tájékoztatott az adóhatóság.

Teol.hu

Fotó: NAV

Néhány nappal ezelőtt Supra, a pénzügyőrök cigaretta- és bankjegykereső kutyája, 850 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát talált egy 40 fős buszban. Vámoscsanádi közelében ellenőrizték az egyenruhások a román rendszámú autóbuszt, amikor a szolgálati orr is működésbe lépett. Alaposan körbe szimatolta, majd a jármű egyik oldalánál jelzett. 

A négylábú segítségnek köszönhetően a járőrök a busz ajtaja mögötti gyári rekeszben találták meg a füstölnivalót. Hamar kiderült, hogy az „illatozó csomag” az egyik utasé, akit állítása szerint fia kért meg, hogy Olaszországba vigye, de a küldemény tartalmáról nem tudott.

A pénzügyőrök a közel kétmillió forint adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában