Tárgyalás

2023.09.06. 17:53

Munkából hazasiető nőt akart megerőszakolni Pakson

A sértett és egy tanú meghallgatásával folytatódott annak a férfinak az ügye a Paksi Járásbíróságon, akit szexuális erőszak bűntettének kísérletével, rablás bűntettével, közokirattal visszaélés vétségével, valamint készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádol az ügyészség.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Dr. Kiss Annamária, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 11-én az éjszakai órákban Pakson követni kezdte a munkából haza igyekvő sértettet és megpróbálta szexuális cselekmény végzésére kényszeríteni. A vádlott hátulról a nőhöz lépett, derekánál átkarolta és megfenyegette azzal, hogy „Ne sikíts, mert megöllek!”. 

A sértettnek sikerült ellöknie magától a férfit és felszólította, hogy hagyja békén, menjen el. A vádlott rögtön a sértett után lépett, karjánál erősen megragadta, rángatta, miközben többször megfenyegette azzal, hogyha sikítani mer, megöli. A vádlott a sértettet a földre rántotta és megpróbált ráfeküdni, azonban ezt a nő rugdosással megakadályozta. Ekkor a férfi felállt és a sértett fejét többször az ágyékához húzta. A sértett hangos kiabálása és ellenállása hatására a vádlott végül felhagyott a szexuális erőszak kísérletével, és elindult a pályaudvar felé.

A nő ezt kihasználva szeretett volna bejutni a lépcsőházba, a kódot beütötte az ajtózárba, amikor a vádlott visszafordult, a sértetthez szaladt és táskáját megragadta, majd azt többszöri rángatással elvette. A férfi a táskában található készpénzből 2000 forintot magához vett, majd a táskát a pénztárcával együtt egy bokros árokba dobta. A nő a táskájának lerántása miatt zúzódással, illetve horzsolással járó sérülést szenvedett.

Az ügyben szeptember 25-én tartják a következő tárgyalást.

Mint azt megírtuk, az 55 éves nőt, Táncsics utcai otthona közelében akarta megerőszakolni a támadó. Ahogy arról ugyancsak írtunk, a Paksi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen a 22 éves vádlott többször elmondta, hogy megbánta tettét, szégyelli azt. Sok részletre nem emlékszik a történtekből, tettére nem tudott magyarázatot adni. Egy sérülés miatt ráadásul nem is lett volna képes a szexuális cselekmény végrehajtására. Az ügyben tárgyalást tűztek ki, az ügyész a sértett és a tanúk meghallgatását indítványozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában