Katasztrófavédők

2023.10.02. 13:26

A hétvégén történt tűzesetek összefoglalója

Öt tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Teol.hu

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kisebb szabadtéri tüzek mellett Nagykónyiban egy személyautó motorterében, Mecseknádasdon egy szaunában, míg Dombóváron egy panel társasház egyik lakásának konyhájában csaptak fel a lángok. A műszaki mentések vonatkozásában többségében, összesen hat alkalommal közúti közlekedési balesetekhez riasztották a beavatkozó egységeket.

Jelentősebb beavatkozások:
Összeütközött két személyautó péntek reggel Pakson, a hatos számú főút 112. kilométerénél. A balesethez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járműben rekedt egyik utast feszítővágó segítségével szabadították ki. A karambolban érintett három utas közül kettőt a mentőszolgálat kórházba szállított.

Forrás: Paksi és Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Letért az úttestről, majd az út menti bokros területen, fejtetőn állt meg egy személyautó péntek délelőtt az M9-es autóút nyolcadik kilométerénél, Bogyiszló magasságában. A műszaki mentéshez a tolnai önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kézi erővel emelték ki a járműben egyedül utazó áldozatot.

Három személygépkocsi karambolozott péntek délután Bátaszéken, az 5603-as számú út második kilométerénél. A műszaki mentéshez a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az egyik járművet, továbbá a forgalom irányításában közreműködtek. A balesetben érintett hat utas közül négyet a mentők kórházba szállítottak.

Forrás: Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság

Az úttestre ömlött egy szőlőt szállító mezőgazdasági vontató rakománya szombat délután Decs közelében, az 56-os számú főút tizenkettedik kilométerénél. Egy személyautó manőverezés közben az árokba hajtott. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az útra ömlött rakományt egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével takarították le.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere szombat délután Nagykónyiban, a Nagy utcában. A lángok a közelben tárolt szénát is elérték. A tulajdonos a lánggal való égést megszüntette, az esethez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók a még izzó részeket hűtötték vissza.

Égni kezdett egy huszonöt négyzetméteres melléképületben található szilárd tüzelésű szauna, valamint annak közelében található fűtőanyag vasárnap hajnalban Mecseknádasdon, a Petőfi Sándor utcában. A tűzesethez a bonyhádi és szekszárdi hivatásos, továbbá a mecseknádasdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában. Az esemény következtében a lakás konyhasarkában tűz ütött ki, amelyet a dombóvári hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltottak el. A statikus megállapítása szerint az érintett garzon lakhatásra alkalmatlan, míg az épület többi lakása statikailag nem károsodott. Lakosságvédelmi intézkedés keretében ideiglenesen 22 lakót menekítettek ki az épületből. A garzon tulajdonosát súlyos légúti sérüléssel mentőhelikopter szállította Pécsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában