Megemlékezés

2023.10.20. 10:48

Soron kívüli előléptetés és elismerések a nemzeti ünnepen

Október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából központi megemlékezést tartottak csütörtökön a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában.

Révészné Hanol Erzsébet

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója gratulált az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó tűzoltóknak.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak, Tolna vármegyéből hárman részesültek elismerésben. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Gősi István címzetes tűzoltó zászlósnak, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója soron kívül előléptette tűzoltó százados rendfokozatba dr. Ress-Gaszner Eszter tűzoltó főhadnagyot, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiemelt főelőadóját.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a főigazgató dicséretben és jutalomban részesítette Schellenberger Gábor címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

A központi ünnepséget követően a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon szintén állománygyűlést tartottak, amelyen dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, igazgató fejezte ki gratulációját az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó tűzoltóknak.

Az ünnepségen Boros József tűzoltó százados, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja ünnepi beszédében emlékezett meg a szabadságharc hőseiről. Mint mondta, október 23. a terror és az elnyomás elleni hősi küzdelemre, a szabadság szeretetére emlékeztet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában