Teol.hu videó

2023.11.16. 16:00

Hármas karambol Sióagárd térségében: a 73 éves családfő szülinapi ajándékáért indultak (videó)

Harcról ment Szekszárdra autóval a nyugdíjas tanítónő, Tavaszi Gabriella és idős édesanyja, aki a kocsit vezette november tizenhatodika csütörtök délelőtt. A hetvenhárom éves családfő születésének napján, a szülinapi ajándékokért indultak. Hármas karambol lett a vége.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Három autó ütközött közel Sióagárdhoz, a hatvanötös főút egyes kilométerénél. Egy gépkocsi az árokba hajtott, a másik kettő az út szélén állt. 

A hatvanötös főútra vezető körforgalomnál már délelőtt rendőrök voltak, azután a főúton két polgárőrség által ellenőrzött ponton tudtunk csak áthaladni, míg a baleset helyszínére jutottunk. Egy autóbusz és egy gabonaszállító kamion is várakozott a balesethez közel az úton. A nagy járművek nem tudtak visszafordulni Szekszárd felé a méreteik miatt. Az autóbusz sofőrje az utasaival várta, hogy tovább haladhasson. A gabonaszállító kamion sofőrje, Nagy Zsolt elmondta, hogy nem látta a balesetet, a kocsisorban haladt előre. A baleset megtörténte után legalább tizenöt-húsz autót látott visszafordulni Szekszárd felé. 

– Annyit láttam az egészből, hogy állt a sor, visszafordultak a személyautók, én meg megálltam a balesetnél – mondta lapunknak. Hozzátette, hogy legalább két óra várakozásra számít. 

Tavaszi Gabriella nyugdíjas tanítónő a baleset egyik sérültje, az árokba hajtott gépkocsiban utazott. Elmondása szerint idős édesanyja mellett ült az anyósülésen az autóban. A hetvenhárom éves családfő szülinapi ajándékaiért mentek, amikor a szemben lévő sávban egy álló autóba belehajtott a mögötte haladó autó, majd megpördült, és elkapta az ő autójukat is. Idős édesanyját mentő vitte kórházba, a baleset utáni órában is csak annyit tudtak róla, hogy súlyos sérülései vannak, lába tört, a traumatológián kezelik. A idős családfő a helyszínre sietett a lányához, aki szerencsére csak könnyebben sérült.  

– Jobb oldalon közlekedtünk, állt egy autó szemben, és hátulról valami nekisuhant, egy piros gépkocsi. Ez a másik autó kivágódott elénk, így történt a baleset – mondta Tavaszi Gabriella. 

Hozzátette: édesanyja negyven éve balesetmentesen vezet, vétlen volt a baleset során. 

Édesapja, Tavaszi János elmondta, hogy a fiuk az édesanyjával ott van a kórházban, próbálnak vele beszélni, de még nem érték el. 

– Nekem telefonon szólt a fiam, Szekszárdon dolgozik, hogy jöjjek. Indultam, most itt vagyok. Meg akartak este köszönteni, meg a hétvégén is ünnepeltünk volna. Unokánknak is most volt a születésnapja, nyolcadikán, jött volna hozzánk. Egyszerre tartjuk minden évben a két születésnapot. Az ő kérésük volt, hogy most hétvégén is együtt ünnepeljünk – mondta. 

A baleset másik sérültje Mali Ferenc nyugdíjas. Elmondása szerint az autóúton haladva kocsijában azt észlelte, hogy forr a hűtővize. Indexelt, lehúzódott az út szélére, autójával megállt, majd amikor ki akarta nyitnia a kocsi ajtaját, belécsapódott hátulról egy másik autó. Az autó ülése a becsapódástól kitört. A járműben egyedül utazott,  könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. 

A becsapódó autós nem kívánt a történtekről nyilatkozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában