Tűz

2023.11.13. 09:42

Teljesen kiégett egy busz a 6-oson Dunaföldvárnál (Képgalériával)

Egy kigyulladt busz oltási munkálatainak idejére lezárták a főutat Dunaföldvár térségében.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Kigyulladt egy menetrendszerinti busz hétfőn reggel a 6-os főúton, a 85-ös kilométerszelvény közelében. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a tíz utas és a sofőr is épségben elhagyták a járművet.

A mentési és oltási munkálatok idejére a 6-os főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Terelésre nincsen lehetőség.

A helyszínre a dunaújvárosi és a solti hivatásos, valamint a dunaföldvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, három vízsugárral oltják a lángokat, amelyeket már körülhatároltak – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Fotó: duol.hu

A duol.hu azt írja: A beugrós sofőrnek, Jakab Jánosnak az utasok szóltak, hogy ég a Veszprémből Kecskemét felé tartó busz hátulja. Lélekjelenlétének köszönhetően még le tudott húzódni az autóbuszöbölbe az első Dunaföldvári bejáró előtt, nem sokkal az előszállási kereszteződés után. Elmondása szerint óriási szerencse, hogy még ki tudta nyitni az ajtókat, ugyanis ha leég egy erre szolgáló vezeték, akkor már nem működik a vezérlés és bent rekednek az utasokkal együtt az autóbuszban. Megállt egy szembejövő másik autóbusz is segíteni, így összesen 3 porral oltó készülékkel próbálták eloltani a tüzet, de nem sikerült. 

Az autóbusz mögött haladó nő is megerősítte, hogy a busz motortere gyulladt ki, ő is onnan látta felszállni a füstöt. Ő megdöbbenésének adott hangot, hogy nagyon sok autó segítségnyújtás nélkül hajtott el a lángoló busz mellett. Várhatóan, amikor a tűzoltók elhagyják a helyszínt, a kiégett roncsot elszállítják, hogy kivizsgálják, mi okozhatta a tüzet.

Frissítés 09:57 – Szerkesztőségünk információja szerint a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában