Fejszével és késsel

2023.11.21. 14:47

Különös kegyetlenséggel gyilkolta meg feleségét

A jogerősen megállapított tényállás szerint a vádlott (az elkövetés idején 73 éves férfi) és a sértett 53 évig éltek házasságban, a kapcsolatuk azonban konfliktusokkal terhelt volt, így az utolsó években a sértett több alkalommal is elköltözött a férjétől azért, hogy házasságuknak véget vessen – tájékoztatott a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára.

Teol.hu

Fejszével és késsel végzett a feleségével (Képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

2021. őszén a sértett elköltözése után a vádlott nem volt képes belenyugodni abba, hogy a sértett véget akar vetni házaságuknak, így legalább 3 alkalommal megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta és fenyegette a nőt, ami miatt ő egyedül nem is mert már kimenni az utcára.

2021. november 13-án éjfél után a vádlott, miután a helyi italboltban elfogyasztott két üveg sört, elhatározta, hogy megöli a sértettet. Magához vett egy fejszét és egy kést, a sértetthez ment, aki a kopogására ajtót nyitott, be azonban nem engedte őt.

Vita alakult ki közöttük, melynek során a vádlott egy korábban magához vett fadarabbal megütötte a nőt, majd ököllel is bántalmazni kezdte. A hátráló sértettet a nála lévő fejszével fejbe ütötte, aki ennek következtében a földre esett. A vádlott a fejszével és a késsel tovább bántalmazta a nőt, majd lakására távozott, ahol abból a célból, hogy felelősségét csökkentse, illetőleg az általa elkövetett bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel, magát hasba szúrta.

Eközben az erősen vérző sértett értesítette a fiát a történtekről, illetve a központi segélyhívón kért sürgősségi ellátást. A kiérkező mentők megkezdték az ellátását, azonban ennek ellenére a mentőautóban még a helyszínen életét vesztette. Az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában