Továbbtanulás

2023.11.28. 09:10

Pályaorientációt tartottak az őcsényi iskolában

A helyi általános iskolások tájékoztatást kaptak a rendészeti képzésekről, a jelentkezési feltételekről és a hivatásról – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Többen is jelezték, hogy a rendőri hivatást szeretnék majd választani, ha eljön az ideje

Forrás: police.hu

A Szekszárdi Rendőrkapitányság közlekedési szakemberei és a főkapitányság toborzótisztje a napokban az őcsényi általános iskolába látogattak el. A kékek a délelőtt folyamán először egy interaktív beszélgetés során a rendőrré válás folyamatáról, a szervezet kötelékébe való bejutás feltételeiről tájékoztatták a felsős diákokat. Megnézhették a Rendőrség imázsfilmjét, és az egyik rendészeti technikumról szóló kisfilmet is. Ezt követően betekintést nyerhettek az egyenruhások mindennapjaiba is.

A rendőrök a tájékoztatást és az ismerkedést követően a közlekedésről és a szabályok betartásának fontosságáról is beszélgettek a tanulókkal. A tanulságos délelőtt végén többen is jelezték, hogy a rendőri hivatást szeretnék majd választani, ha eljön az ideje.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában