Csalás

2023.12.19. 14:30

Adj már kölcsön tizenegy milliót, tutira megadom!

A Szekszárdi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves paksi férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Teol.hu

Illusztráció: MW

A vádirat szerint a vádlott ellen korábban egy másik büntetőeljárás folyt lopás bűntette miatt, amely eljárásban közte, és a lopás sértettje között az eljáró ügyészség közvetítői eljárást rendelt el. A közvetítői eljárás keretében a vádlott és a sértett nő 2022. október 10-én megállapodást kötöttek, mely szerint a vádlott vállalta, hogy másfél millió forintot fog fizetni a sértettnek a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt, anyagi jóvátétel címén.

A vádlott azonban 2022. november végétől 2023. március 10-ig a fizetési kötelezettsége teljesítésének szándékát színlelve a sértettet tévedésbe ejtette úgy, hogy tőle rendszeresen különböző, újabb összegeket kért. A vádlott a pénzösszegeket különféle valótlanságokra hivatkozva kérte. Az így megtévesztett és folyamatosan tévedésben tartott sértett által a bankszámlájára küldött összegeket azonban a vádlott a mindennapi életvitele során felélte, valamint szerencsejátékra költötte.

A vádlott a sértettnek ezzel összesen több, mint 11 millió forint kárt okozott, mely nem térült meg. A járási ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, valamint indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában