Hatóság félrevezetése

2024.01.12. 12:27

Összevissza hazudozott a rendőröknek a 15 éves lány

Valótlan bejelentés tételével elkövetett hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 15 éves, fiatalkorú lány ellen.

Teol.hu

Azt hazudta, hogy a barátnőjét egy fekete kocsiba tuszkolták (Illusztráció: Shutterstock)

A fiatalkorú vádlott 2023. június 26-án reggel engedély nélkül távozott a gondozási helyéül kijelölt, Kaposváron található gyermekotthonból, majd felszállt a városból Budapestre tartó személyvonatra. Mivel nem rendelkezett érvényes menetjeggyel, a vádlottat a kalauz az egyik Tolna vármegyei község állomásán a vonatról leszállította, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A fiatalkorú ezután a településen található nyilvános telefonfülkéből felhívta a rendőrségi tevékenységirányító központot, és telefonon azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy másik, szintén az intézetben nevelkedő, kiskorú barátnőjével szökött meg, majd az utcán megállt mellettük egy fekete autó, melyből két ismeretlen férfi szállt ki, akik a barátnőjét erőszakkal a kocsiba tuszkolták és elhajtottak. A bejelentés szerint az ismeretlenek őt is el akarták kapni, de neki sikerült elfutnia.

A bejelentés nyomán a rendőr járőrök körülbelül tíz perc múlva a helyszínre érkeztek. A fiatalkorú vádlott többszöri kérdésre is fenntartotta a bejelentésben foglaltakat. Ennek alapján aztán nyomozást is elrendeltek.

A rendőrségre szállították a vádlottat, aki elismerte, hogy a bejelentésében foglaltakat csak kitalálta és ezzel a nyomozó hatóságot félrevezette. Az eljáró rendőrség a valótlan bejelentés alapján indított nyomozást ezután bűncselekmény hiányában megszüntette.

A fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség javítóintézeti nevelésre ítélését, az onnan történő ideiglenes elbocsátása esetére pedig pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában