Kiberbiztonság

2024.02.10. 08:30

Az internet előnyeiről és veszélyeiről szóltak az előadások

Több településen tartottak fiatalok részére előadásokat a rendőrök a Biztonságos Internet Nap alkalmából Tolnában.

Teol.hu

Mint arról korábban írtunk, február 6-án a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya szervezett „Kiberbiztonsági Police Cafe” címmel a Biztonságos Internet Nap alkalmából interaktív beszélgetést a témában. A rendezvény alkalmával rendőrségi szakemberek és együttműködő partnereik folytattak megbeszélést. A kezdeményezés részeként, a héten több településen tartottak fiatalok részére is előadásokat.

Fotó: Police.hu

Dombóváron a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Móra Ferenc Tagintézményének harmadik és negyedik osztályában jártak a rendőrök a Biztonságos Internet Nap alkalmából. Az előadás során szó volt az internet előnyeiről, veszélyeiről, arról, hogy milyen képeket ne töltsenek fel a gyerekek a netre, milyen adatokat ne adjanak meg, mik azok a tartalmak, amiket soha ne posztoljanak (személyes adatok, útitervek, intim képek, bizalmi információk). A közösségi portálok előnyeiről és hátrányairól, ismerkedésről, chatelésről is hallhattak a tanulók, illetve arról, hogy baj esetén hová fordulhatnak segítségért.

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Általános Iskola harmadikosai egy rendhagyó osztályfőnöki óra keretében az „Internet veszélyei az online térben” előadás során rövidfilmet nézhetek meg, majd játékos formában csoportokban dolgozták fel az információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában