Vádemelés

2024.02.29. 09:03

Baltával bontotta szét a kocsit Tolnán

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Teol.hu

Illusztráció: Getty Images

A vádirat szerint a vádlott 2023. májusában megvásárolt egy rendszám nélküli, működésképtelen személygépjárművet azért, hogy annak szétbontását követően, értékesíthető fém alkatrészeit a szemétgyűjtő telepen leadja – tájékoztatott csütörtökön Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vásárlást követően a férfi megkezdte a jármű bontását egy tolnai ingatlan udvarán. Az autót baltával, sarokcsiszolóval és vágókoronggal bontotta szét úgy, hogy az alkatrészekből származó, veszélyes hulladéknak minősülő folyadékok leengedését nem végezte el, azok a munka közben a talajra folytak.

A vonatkozó kormányrendelet alapján gépjárműbontási tevékenységet kizárólag hulladék előkezelési engedéllyel rendelkező bontó végezhet.

A vádlott gépjármű bontásához szükséges hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezik, ilyen engedély kiadását nem is kérelmezte. A szétbontott gépkocsi fém elemeinek az ezzel foglalkozó telepen történt értékesítésével több, mint tizennyolcezer forint jövedelemre tett szert.

A büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlottal szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet és vagyonelkobzás alkalmazását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában