Katasztrófavédelem

2024.03.25. 12:59

Tűzvizsgálat indult a nagymányoki eset kapcsán

Több tűzeset és műszaki mentést igénylő káreset is történt az elmúlt hétvégén Tolna Vármegyében. Ezekről Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adott összegzést.

Révészné Hanol Erzsébet

A hétvégi események közül a legjelentősebb a nagymányoki tűzeset. Ahogy arról, már korábban beszámoltunk, kigyulladt egy elhagyatott, háromszintes irodaépület tetőszerkezete pénteken, az esti órákban. Négy településről riasztottak szereket, és közel öt órán át, összesen harmincnyolc tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, ehhez öt vízsugarat és a vízágyút is bevetették. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le, ez alapján tűzvizsgálati eljárásban vizsgálják a tűz keletkezési okát.

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombaton délután tíz négyzetméternyi területen égett az árokpart Medinán, Szőlőhegyen. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Szintén a szekszárdi tűzoltókat riasztották Őcsénybe, ahol kettéhasadt egy tíz méter magas fűzfa. A gépjárműforgalmat és a járókelőket veszélyeztető fát motoros láncfűrész segítségével távolították el.

A dunaföldvári önkéntes tűzoltóknak kéménytűznél volt dolga, miután kéményben lerakódott korom égett egy ingatlanban. Németkéren, a 6231-es számú úton egy autó árokba csapódott pénteken délután. A sofőr a paksi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A beavatkozó egységek áramtalanították a személyautót. 

Forgalmi akadályt képezett egy vasúti aluljáró falának ütközött személyautó vasárnap éjszaka Mázán, a Fő utcában. A baleset helyszínére a bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű öt utasa közül három a mentőegységek kiérkezése előtt elhagyta a káreset helyszínét, míg egy utast a mentők kórházba szállítottak kivizsgálás céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában