Speedmarathon

2024.04.23. 14:05

Sok autós hitte versenypályának az utat Tolnában

A sebességhatárt jócskán átlépve, 163 kilométer/órával repesztett egy autós ott, ahol legfeljebb csak 90 kilométer/órás sebességgel mehetett volna.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Police.hu

A nem megfelelően megválasztott sebesség továbbra is a vezető baleseti okok között szerepel – hangúlyozzák a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében, amelyben a múlt heti Speedmarathon sebességmérő akció eredményeit összegzik. 

Fotó: Makovics Kornél

Debreceniné Farkas Edit sajtóreferens elmondta, hogy a múlt héten összesen 318 esetben rögzítettek sebességtúllépést a rendőrök, és ezek közül 161-et a péntek reggeltől szombat reggelig tartó, 24 órás sebességmérő akció során. A negyvennégy mérési pontot a lakosságtól érkezett hetvenegy javasolt helyszín közül választották ki.

Fotó: Makovics Kornél

A fokozott ellenőrzés alatt az intézkedők 652 büntetőpontot rögzítettek, mely önmagában 36 vezetői engedély bevonására lenne elég. Az akció rekordere lakott területen belül az az autós volt, aki a megengedett 50 kilométer/óra helyett 99 kilométer/óra sebességgel közlekedett Kétyen. Míg a 61-es főút 81-es kilométerszelvényében, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 kilométer/óra, a Forgalomellenőrző Alosztály járőre mozgó ellenőrzés során készített felvételt egy 163 kilométer/órával haladó autóról. Mindkét járművet megállították, a sofőrök 117 ezer forintos közigazgatási bírságot és 6-6 büntetőpontot kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában