rendőrségi hírek

2019.01.17. 16:20

Idegen férfi próbálta meg elcsalni a kislányt

Másokat is figyelmeztetve, egy szülő tette közzé az egyik közösségi portálon, hogy kislányát Szekszárdon az iskolája környékén egy idegen férfi szólította le, és el akarta csalni magával – jutott el portálunkhoz az információ. Megkerestük a rendőrséget.

TEOL

Fotó: Shutterstock illusztráció

Egy szekszárdi nő tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki január 14-én délután Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám utcában megfogta 12 éves lánya kezét, és teázás ürügyén el akarta csalni magával – tudatta kérdésünkre válaszolva a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Ezt egy járókelő észrevette, és rászólt a férfira, aki így elengedte a kislány kezét és elszaladt.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

A rendőrség kiemelten vizsgál minden ilyen jellegű bejelentést. A megelőzés kapcsán hangsúlyozták, fontos, hogy a szülő szánjon időt egy hosszabb beszélgetésre, amelynek során a gyermekének elmondhatja, hogy mit kell tennie a biztonsága érdekében. Ezt a beszélgetést időszakonként meg kell ismételni. Téma lehet akár a vagyonvédelem, az iskolai erőszak, az internet veszélyei és természetesen a személyes biztonság is.

Közhely, de lényeges, hogy idegenekkel nem szabad szóba állni, idegen autóba nem szabad beülni még akkor sem, ha nagyon megnyerő az illető modora. Ha valaki inzultálja a gyermeket, akkor kiáltson segítségért és szaladjon el.

A szülő és gyermek közti jó kapcsolat nélkülözhetetlen. Az anya és az apa legyenek nyitottak, hogy a gyermek bizalommal fordulhasson hozzájuk olyan dolgokkal is, amelyekről más előtt a szégyenérzet miatt nem merne beszélni. Szintén lényeges, hogy a szülők a pedagógusokkal is megfelelő szintű kapcsolatot tartsanak.

Az okostelefonokra, okosórákra személyvédelmi alkalmazásokat lehet letölteni, amelyekkel baj esetén segélyhívást adhatnak le a gyermekek, és azonnal betájolható a tartózkodási helyük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában