Aratóbál

2017.08.17. 19:15

Mindenkit leütött, akivel találkozott

Beszélgetés közben a vádlott kihasználva a másik pillanatnyi figyelmetlenségét, olyan erővel ütötte meg, hogy az összeesett.

Ihárosi Ibolya, Illusztráció: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Egy év börtönbüntetésre ítélt egy 29 éves férfit a Tamási Járásbíróság – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztve – testi sértés és garázdaság bűntettének elkövetése miatt. A büntetlen előéletű vádlott nyolc általánost végzett, élettársi kapcsolatban él, egy kiskorú gyermeke van, munkanélküli, jövedelme nincs. A férfi tavaly nyáron már részegen érkezett meg egy falusi aratóbálra. Véletlenül nekiment egy szintén bálozó férfinak, ezért a másik férfi kezében lévő italok kiömlöttek. A vádlott elnézést kért és azt mondta, hogy fizet a kiömlött italok helyett. El is indultak a büfé irányába, de a vádlott út közben se szó, se beszéd, lefejelte a sértettet, majd kétszer ököllel nagy erővel arcul ütötte, amelynek következtében a férfi a padok közé esett. Közben a sértett egy ismerősétől kért segítséget, mire a vádlott őt is kétszer arcul csapta, majd egy ismeretlen személyt egy üveggel leütött. Ennek a férfinak nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keleteztek. Miközben a sértett összeesett, a vádlott még kétszer megütötte, majd a tánctér felé indult. Útközben leütött még egy férfit, aki szintén elesett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezt követően odament a vádlotthoz egy férfi, és közölte vele, hogy a kötekedést fejezze be, mert a jelenlévők nem verekedni, hanem szórakozni szeretnének. Beszélgetés közben a vádlott kihasználva a másik pillanatnyi figyelmetlenségét, olyan erővel ütötte meg, hogy az is összeesett. Ezt követően a vádlottat a barátai kivezették az épületből. A bíróság előtt a férfi részegségével magyarázta a történteket, amelyre nem is emlékszik. A vádlott magatartása kirívóan közösségellenes és erőszakos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában