Csapó Dániel emlékverseny

2018.03.27. 20:00

Átadták a Csapó emlékverseny díjait

Az iskolához került a megszűnt Sütőipari Egyesülés 2850 darabból álló könyvgyűjteménye.

Ihárosi Ibolya, fotó: Makovics Kornél

Kiosztották a 32. országos Csapó Dániel emlékverseny díjait a reformkori politikusról és mezőgazdasági szakemberről elnevezett szekszárdi mezőgazdasági szakgimnáziumban és szakközépiskolában. Az ünnepségen a képzési partnereket és a hasonló oktatást folytató középiskolák vezetőit, képviselőit Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató köszöntötte. Felavatták a könyvtár új részlegét is, ugyanis az iskolához került a megszűnt Sütőipari Egyesülés 2850 darabból álló könyvgyűjteménye.

A verseny első szekciójában első helyezést ért el Magyar Miklós A petefészek cystás degenerációjának lehetséges okai, tejtermelő állományok esetében című dolgozatával, felkészítő tanára Horváth József, Kaposvár. Második lett Szilágyi Róbert Beltenyésztéses kukoricavonalak létrehozása Nagynyárádon – az innovatív hobbim című munkájával, felkésztette dr. Grósz Gergely, Szekszárd. A harmadik helyen végzett Bakardzsiev Krisztián A rovarok mezőgazdasági jelentősége és hatása című dolgozatával, felkészítő tanára Scherrenberg Johannes, Vác.

A második szekció győztese Gáspár Márk Sándor Német óriás termelési mutatói egy háztáji gazdaságban című munkájával, tanára Gergely Attila Ferenc, Abaújszántó. Második lett Horváth István Mangalica, a jövőnk záloga című dolgozatával, felkészítő tanárok Szücs Zsófi és dr. Grósz Gergely, Szekszárd. Harmadik helyen végzett Vastag Dorina Hagyományőrző nyári táborunk Veresegyházon című munkájával, tanára Rácz Józsefné, Vác.

A harmadik szekcióban első helyezést ért el Rózsa Gergely Ákos Kézműves whiskygyártás című munkája, felkészítő tanára Szöllősy István, Budapest. Második lett Halász Gabriella Pékségünk lapjai avagy a Falusi Barna Kenyér Kft. és termékeinek bemutatása című írása, tanára Nagy Melinda, Kiskunfélegyháza. A harmadik helyen végzett Kovács Rebeka és Takács Emma Nemzeti büszkeségünk a pálinka című dolgozatukkal, felkészítő tanáruk Kovács Nikoletta, Szombathely.

A szekszárdi Csapó szakközépiskola képzési partnerei ezen kívül számos különdíjat alapítottak és adtak át a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában