díjátadás

2018.03.14. 13:36

Dallos Szilvia az Urántoll díjazottja, dr. Prancz Zoltán kapta az Atomtollat

Több mint húsz éve végzett tárgyilagos, objektív munkájáért Urántoll kitüntetést adományozott a Paksi Atomerőmű Dallos Szilviának, a TelePaks Médiacentrum vezetőjének. Az Atomerőmű lap elismerését, az Atomtollat dr. Prancz Zoltán kapta idén.

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

Becsület, felkészültség és felelősség – ezekre a tulajdonságokra van szüksége egy újságírónak mondta Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a város önkormányzatával közösen rendezett sajtó napi ünnepségen. Azt is kifejtette, hogy tapasztalatai szerint a regionális sajtó munkatársai rendelkeznek ezekkel az ismérvekkel.

Szabó Péter polgármester is kitért köszöntőjében az újságíró felelősségre, azt mondta, a márciusi ifjak hősiessége, a forradalom mártírjainak áldozata erkölcsi mércét mutat a ma újságíróinak, akiknek munkájuk során ehhez kell mérniük magukat. A köszöntők és a Csurgó zenekar ünnepi műsora után Hamvas István és Szabó Péter átadták az Urántollat, majd az Atomtollat.

Az Urántoll 2018-as díjazottja, Dallos Szilvia 1997-ben a paksi Fortuna Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként kezdte pályafutását. 2000-től a TelePaks stábjának tagja, 2014-től szerkesztőségvezető, 2017-től ügyvezető, főszerkesztő. 

Újságíróként mindig az objektív és átfogó tájékoztatás jegyében foglalkozott az atomerőművel és az atomenergia kérdéseivel. Munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az erőmű és az atomenergia elfogadottsága Pakson és környékén még az országosan magas szinthez képest is kiemelkedő legyen.

Dallos Szilvia azt mondta, könnyű tárgyilagosnak és hitelesnek maradnia annak az újságírónak, aki az atomerőműről ír, hiszen mindig objektív tájékoztatást kap. Hozzátette, megtisztelő feladat Pakson újságírónak lenni és megtisztelő átvenni ezt a díjat is, amit a TelePaks teljes kollektívájának érdeme.

Az Atomtoll díjat dr. Prancz Zoltán, a Paksi Atomerőmű auditora kapta, aki tíz éve tagja az Atomerőmű újság szerkesztőségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában