Készülnek a tavaszra

2018.03.12. 08:50

Természetfotós bemutató színesítette a madarászok közgyűlését

Budavári Kata, fotó: TN

Megtartotta idei közgyűlését a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Csoportja. Mint azt dr. Kis Ernő titkártól megtudtuk, mint ilyenkor év elején szokásos, a résztvevők meghallgatták a tavalyi évben végzett munkáról és a 2017-es pénzügyekről szóló beszámolókat, valamint a titkár beszélt az idei tervekről is.

Hogy ne csak száraz tényekről essék szó, az eseményen két fiatal természetfotós, Hanol Gábor és kollégánk, Makovics Kornél mutatták be új fotóikat az érdeklődőknek. 

A pénteki szekszárdi összejövetelen a tagok beszéltek a közeljövőben esedékes terepi programokról, így például a szálkai odútelepek tisztításáról, renoválásáról, és arról, hogy az áprilisi szálkai tavaszi táborban folytatja a szervezet ezek gyártását. Szintén ráfér a felújítás a szálkai madárismertető táblákra és a tóparti nagy madáretetőre. Elhangzott, hogy az egyesület koordinálja azt a felmérést, amelyben a telelő fülesbaglyokat veszik számba, így ha valaki parkokban, temetőkben ilyen madarat lát, érdemes jeleznie azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában