kiállítás

2018.04.07. 10:30

A szövetek királynőjére, selyemre fest

Wessely Gábor, fotó: szerző felvétele

Ahhoz képest, hogy ez az első komolyabb kiállítása, meglehetősen tapasztalt képzőművésznek tűnik Vassné Ill Teréz. Nem csoda, hisz a 45 éves szekszárdi alkotó már középiskolás korában jól rajzolt, majd – hosszabb kihagyás után – 2011-ben selyemfestéssel kezdett foglalkozni, miután elvégzett egy ezzel kapcsolatos tanfolyamot. Kikapcsolódásképpen pedig varr: babákat, állatfigurákat. A selyemképek hordozó anyagát, keretét is maga készíti. A tolnai Mag-házban szerdán nyílt kiállításán mindebből ízelítőt ad az érdeklődőknek.

Adminisztrátorként dolgozott jó ideig, de most már szeretne egy az egyben a művészetre koncentrálni. Természetesen az értékesítésre is gondolnia kell. Ilyesmit eladni vásárokban, fesztiválokon, illetve az interneten keresztül lehet.

Leggyakrabban saját képzelete szülte mesefigurákat jelenít meg, síkban is (selyemre festve), és térben is (babás életképek).

Elbájoló, egyedi munkák. Szurkolnunk kell neki, hogy soha, senkihez ne akarjon hasonlítani.

A Mesecseppek című tolnai kiállítás megnyitóján közreműködött Szabóné Kis Ágnes népdalokkal, és az alkotó lánya, Vass Viola verssel. Köszöntőt dr. Lehőcz Regina járási hivatalvezető mondott. Arról beszélt, hogy a Kínából Európába kerülő selyem, a szövetek királynője, közel áll a tolnaiakhoz, mert itt, a nagy múltú selyemgyár utódcége még ma is működik. A kiállított, kontúrtechnikával készült mesés művek elringatják a szemlélőt. A hétköznapok zűrzavarából visszarepítenek bennünket gyermekkorunk világába. A tárlat április 25-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában