megmérettetések

2018.05.02. 19:10

Jó dolga volt a hétvégén mindegyik zsűrinek

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

Két rendezvénye is volt a hosszú hétvégén a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskörnek és a Német Nemzetiségi Egyesületnek. Az egyik a hagyományos április végi borverseny volt, amelyre Horváth Edit, a társaskör általános elnök-helyettesének tájékoztatása szerint kilencven minta érkezett. A Ferencz Vilmos és Módos Ernő által vezetett két zsűri így húsz fehér, tizenhárom rozé és ötvenhét vörös mintát kóstolt.

A fehérek közül hat bor érdemelt aranyat, hét ezüstöt, öt bronzot, két minta ért oklevelet. A tizenhárom rozéból kettő arany minősítést kapott, hat ezüstöt, kettő bronzot, három oklevelet. A vörösök versenyében huszonegy arany minősítés, tizennyolc ezüst, tizenkét bronz született, valamint hat oklevél. A fehérborok közül most Töttős Tibor 2017-es Chardonnay-ja bizonyult a legjobbnak, a rozék közül Makrai Gyula 2017-es Kékfrankos rozéja, a vörösborok közül a zsűri a Füzi Pince 2017-es Cabernet Franc-ját hozta ki győztesnek. A legjobb kékfrankosnak járó különdíjat Töttős István vihette haza.

Május elsején a Szent István házba a halfőzőket várták, illetve barátaikat, családtagjaikat. Meg is jelentek a szintén hagyományos rendezvényen úgy kétszázan. A zsűri elé nyolc bogrács került, hétben ponty, egyben vegyes halászlé volt. A versenyt Assenbrenner Mihály nyerte, második Máté Péter halleve lett, a harmadik helyet Pék József és barátai szerezték meg. Az egyetlen és legjobb vegyes halászlevet Haldorádó címen nevezték. A rendezvény fővédnöke most is Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség tiszteletbeli elnöke volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában