klímavédelem

2018.05.15. 16:30

Szekszárd is csatlakozik a nemzetközi klímavédelmi együttműködéshez

TEOL, fotó: MTI/Polgármesteri kabinet

A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul – jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István főpolgármestert és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait.

A Tolnai megyeszékhelyet Ács Rezső polgármester képviselte az egyeztetésen. A városvezető a programot követően kiemelte, hogy több olyan helyi fejlesztés is az együttműködés mellett szól, melyek a közép-távoli tervek között szerepelnek. Ilyen a például a város távhőellátásának összekötése az atomerőművel, vagy éppen a közösségi közlekedés esetleges elektromotorizálása. A történelmi borvidék klímájának védelme szintén rendkívül fontos – tette hozzá Ács Rezső.

A köztársasági elnök kezdeményezésének célja, hogy a csatlakozók vállalják 2050-ig nyolcvan százalékkal csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását – mondta Áder János a hétfői eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában