Börtönlátogatás

2018.06.12. 12:30

Börtönbe látogattak a hallássérültek

Börtönlátogatáson vettek részt nemrégiben a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége megyei szervezetének tagjai.

Venter Marianna, fotó: beküldött kép

Mint arról Dávid Józsefné megyei titkár tájékoztatott, a látogatás a Szekszárdi Érzékenyítő Program keretében jött létre.

A látogatás első részében rövid tájékoztatást kaptak a résztvevők a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet múltjáról, jelenéről. Az előadást követően betekintést nyerhettek az intézmény életébe, hogy ha csak rövid időre is, megtapasztalhassák, milyen érzés lehet börtönben lenni.

Körbenézhettek ott, ahol a fogvatartottak élik napjaikat. A látogatás végén pedig kérdéseket tehettek fel a látottakkal, tapasztaltakkal kapcsolatban.

Mint Dávid Józsefné elmondta, tagjaik mindig is aktívak voltak, nyitottak a szakmai programokra, de talán ez az esemény volt az, amelyik a legmélyebben megérintette őket.

A látogatást követően a megyei szervezet irodájában még órákig az átéltek hatása alatt álltak, és megosztották egymással gondolataikat, érzéseiket ezzel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában