gyereknap

2018.06.04. 09:30

Először volt gyermeknap Bátaapátiban a tárolónál

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

Először rendezett a hagyományteremtés szándékával gyermeknapot a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló a TETT településekkel szombaton Bátaapátiban.

Az ünnepeltek a szekszárdi Holló együttes műsorát kapták ajándékba, és ezen túl még sok más érdekes programot. Volt például öko- és RHK sátor, népszerű volt az ugrálóvár, a különféle kézműves foglalkozások és természetesen arcfestésre, csillámtetováltatásra is többen vállalkoztak.

Elnyerték a gyerekek tetszését a népi fajátékok, ezen belül is elsősorban a diótörés. Sokan indultak az aszfaltrajzversenyen, a fiúk pedig a vízibomba dobásban jeleskedtek. Mindeközben a szülőknek három turnusban nyílt lehetőségük megtekinteni az NRHT látogatóközpontját, amely sokoldalú tájékoztatást nyújtott a létesítmény működéséről.

Szintén a felnőtteknek szóltak az egészségi állapotra vonatkozó felmérések. Honti Gabriellától, az RHK Kft. kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, igyekeztek minden korosztály kedvében járni. A rendezvényre több, mint százan voltak kíváncsiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában