a hét hala

2018.06.18. 12:05

Závodi Dávidé június második hetének legszebb hala!

A TEOL és a Tolnai Népújság tematikus fotóversenyt hirdetett pecázóknak a nyárra. Sőt, az első heti megmérettetés már le is zajlott.

Kvanduk Bence

[eweb-voting id="1155383"]

Már a második héten is túl vagyunk a hét hala játékunknak. Az elmúlt szavazásra szép számmal jelentkeztek a megmérettetésre vágyó horgászok, összesen heten szálltak versenybe június második hetének hét hala címéért.

Bár sokáig úgy tűnt nagyon szoros eredmény születik majd, végül a győztes, Závodi Dávid komolyan előnyre tett szert. A voksok 39 százalékát szedte össze. Természetesen a második helyezett Orgován Zsolt is szépen tartotta magát, és végül a szavazatok 23 százalékával léphetett fel a dobogóra.

A harmadik helyért igazán nagy csata dúlt Bölönyné Krausz Szilvia (14%) és Baloghné Pávkovics Anett (11%) között, de végül előbbi állhat a képzeletbeli dobogó harmadik fokán.

Feil Ervin (6%), Szinger Tibor (4%) és Dorn Ernő (3%) is nagyon szépen gyűjtögették a voksokat, de végül lemaradtak az élbolyról.

Dávid elmondta, ezt a 17,5 kilós amurt a Duna egyik holtágában fogta április 28-án reggel fél nyolckor. A kapás utáni pár percben beúszott egy kidőlt fába, onnan kellett kiszabadítani, ami egy tíz perc után sikerült, amikor a próbálkozása során a hal letörte a faágat, amire rátekeredett. Ettől számítva még vagy félórát fárasztották egymást, mire teljesen elfáradt, és megtudta szákolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában