közösség

2018.07.01. 13:00

A sióagárdi horgászegyesület tudatosan épít az ifjú korosztályra

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

Sióagárdon egy energikus hölgy vezeti a helyi horgászegyesületet. Pesti Gyuláné, akit helyben mindenki Icának szólít, közel huszonkét éves horgászmúlt birtokában vállalta el az elnöki tisztet. Pontosan emlékszik az általa kifogott, legnagyobb hal súlyára. Ponty és nyolc kilogramm hatvankét dekagramm.

De Pesti Gyuláné nem elsősorban erre az egyébként szép fogásra büszke. Sokkal inkább arra, hogy szervezésének köszönhetően az egyesület jóval több, mint egy hagyományos halkifogó-társaság. Annak idején százegy taggal – kilencven felnőtt, tizenegy gyermek – vette át a vezetést. Tavaly a létszám százötvenhétre kúszott fel, ezen belül a gyermekek száma harminchétre emelkedett. Idén már százhetvenketten erősítik az egyesületet, a gyermekek száma negyvenegy. Köztük tizenegy az óvodás, akik az idősebbektől tanulhatják meg nemcsak a horgászás fogásait, de azt is, hogy óvni kell a természetet.

– Minden életkor egyaránt fontos számunkra – hangsúlyozta az elnök. – A felnőtteknek kirándulásokat, versenyeket szervezünk, akárcsak a gyermekeknek. Nekik idén öt ilyen rendezvényük van.

Talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy az egyesület kiveszi részét a falu közösségi életéből is, legyen az disznótoros rendezvény, avagy halfőző verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában