Miniszteri kitüntetés

2018.08.29. 10:45

Kitüntetést kapott Vesztergombi Ferenc

Budavári Kata

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozott Vesztergombi Ferenc borásznak, a Vesztergombi Bt. tulajdonos igazgatójának Nagy István agrárminiszter. A szekszárdi borász a családi vállalkozás harminc hektáros területén a szőlőművelésben és a borkészítésben elért kiváló eredményeiért, számos hazai és nemzetközi sikereiért, közéleti tevékenységéért kapta a kitüntetést.

Vesztergombi Ferenc lapunk megkeresésére elmondta, meglepődött, amikor levelet kapott a szaktárcától, amelyben csupán annyit írtak, hogy nagyon szívesen látják a minisztériumban az államalapító Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen. Természetesen örült az elismerésnek, valamint annak is, hogy a kitüntetés hírére milyen sokan reagáltak, gratuláltak, ismerősök és ismeretlenek egyaránt. A borásztól azt is megtudtuk, negyvennyolc éve dolgozik a szakmában, de kíváncsisága, lelkesedése mit sem csökkent a kezdetek óta. – Borzasztó nagy szerencsém, hogy a munkám az egyik hobbim – mondta, és azt is hozzátette, nincs is módja elunni hivatását, hiszen minden évjárat új kihívások elé állítja.

Mint azt a minisztérium sajtóirodája tudatta, az államalapítás ünnepe alkalmából Nagy István több állami és miniszteri kitüntetést adott át. Beszédében úgy fogalmazott, örömmel tölti el, hogy elismerhetik azok munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a nemzet gazdagodásához, az agrárium eredményeihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában