fejlesztések

2018.09.15. 15:30

Pályázati forrásból épül-szépül a település

Jövőbeni fontos feladat egy biztonsági kamerarendszer telepítése, a Kossuth utcai árok felújítása, valamint a csatornarendszer kiépítése.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Pusztahencse idén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kiírásain három pályázattal nyert – mondta Bán István polgármester. A Boszorkányszombat-falunap megrendezésére, a Petőfi utcát a Kossuth utcával összekötő útszakasz megtervezésére, és a tavaly megkezdett, hamarosan elkészülő Kossuth utcai járdaszakasz felújítására költhetett támogatást a helyhatóság. Utóbbi összköltsége 16 millió forint.

Bán István polgármester Fotó: Makovics Kornél

A Dózsa György utcában és a Petőfi utcában a kátyúmentesítés megtörtént. Az óvoda bejárati lépcsőjének újjáépítése befejeződött, megszüntetve ezzel a fennálló balesetveszélyt. A konyha tisztasági festése és kisebb állagmegóvó munkálatok szintén elkészültek.

Az önkormányzat pályázatot adott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba, a Kossuth utca kátyús szakaszának újraaszfaltozására. Ez elbírálásra vár.

A jövőbeni feladatokkal kapcsolatban Bán István polgármester két nagyobb tervezett beruházást emelt ki. A biztonságos életvitelt segítő pályázati kiírás révén biztonsági kamerarendszert építenének ki. Az újjáalakult polgárőrséggel együtt a megfigyelő rendszer nagyban növelné a lakosság biztonságérzetét. A projekt költsége mintegy 15 millió forint. A Kossuth utcai árok felújítása szintén fontos lenne. Ha minden jól megy, akkor 2019-ben indul a csatornaberuházás, a környezetvédelmi befektetés fontos a település jövője szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában