Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja

2018.12.04. 13:00

A fogyatékkal élők is teljes életet szeretnének maguknak

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Huszonhat éve az ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napjává nyilvánította, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a sérült emberek gondjaira. A világnap alkalmából a megyénkben működő, fogyatékkal élők érdekképviseletét ellátó egyesületek – a vakok és gyengénlátók, az értelmük fejlődésében akadályozottak, a siketek és nagyothallók, valamint a mozgássérültek – vezetői kerekasztal-beszélgetésre hívták a média képviselőit. Kovács Lászlóné, a vakok és gyengénlátók egyesületének elnöke elmondta, a megyében 3600 fogyatékossággal élő ember van, közülük 1900 a vak és gyengénlátó. Közülük 450 munkaképes korú és kétszáznak van munkája, ami nem rossz arány. Dr. Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere üdvözölte a kezdeményezést és biztosította az egyesületek vezetőit az önkormányzat támogatásáról.

A siketek képviseletében Simonné Váradi Zsuzsa foglalta össze a gondokat. Mint mondta, a lakosság 15 százalékát érinti ez a fogyatékosság. Garai Zoltánné, az értelmi fogyatékosok megyei elnöke pedig az érintett családok gondjait részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában