Pályaorientációs fórum

2018.12.19. 14:00

Az életre szeretnék felkészíteni a fiatalokat

Pályaorientációs fórumot tartott a múlt héten Pakson a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock

A rendezvényt Varga-Stadler Gábor ügyvezető nyitotta meg. Elmondta, hogy feladatuk a hátrányos helyzetűek és a munkanélküliek visszavezetése a munka világába, megelőző jelleggel pedig fontosnak tartják a fiatalok megszólítását. Tamásiban, Dombóváron és Bonyhádon is volt már pályaorientációs fórumuk.

A paksi program egyik előadója Sárosdi Bernadett, a Szekszárdi Szakképzési Centrum paksi I. István Szakképző Iskolájának tagintézményvezető-helyettese volt. Kiemelte, hogy egyre nagyobb igény van a jó szakemberekre, és az intézményben amellett, hogy három év alatt szakmát szerezhet egy fiatal, további két év után az érettségi vizsgát is le tudja tenni. Továbbá a technikusképzés is adott, illetve a nyelvi oktatásra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

A lehetőség pedig nem csak az általános iskolát befejező diákok előtt nyitott. Egy másodszakma megszerzésére vagy a felnőttképzésben való részvételre is van mód a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben.

– Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy bízzanak az iskolában, a pedagógusok szakértelmében. Az életre szeretnénk felkészíteni a fiatalokat és a biztos jövő megteremtésének lehetőségét megadni nekik. Ennek megfelelően reagálunk a változásokra és a piac igényeihez igazítjuk a képzési kínálatot – tette hozzá a tagintézményvezető-helyettes.

A fórumon Márk László, a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály szolgáltatói szakügyintézője és Hornok Jenő, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési osztályvezetője tartott még előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában