mikulásfutás

2018.12.14. 18:10

Futott és ajándékot osztott a Mikulás

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Hagyományteremtő módon, első ízben rendezték meg Kölesden a Mikulásfutást. A rendezvény mottója a „Nem a távolság, a közelség a fontos” volt. Az esemény a református presbitérium és a helyi sportegyesület közös szervezésében jött létre.

A szervezők nagy örömmel fogadták, hogy több mint ötven gyerek, fiatal felnőtt és kisgyermekes szülő nevezett a különböző távokra. A lelkes csapatot Berényi István polgármester köszöntötte. A mezőny végül Görgey Géza református lelkipásztor sípszavára és vezetésével indult el. A lelkesedés úgy elragadta még a legkisebb korosztályt is, hogy az eredetileg vállalt rövidebb táv – hatszáz méteres – helyett végül a közel másfél kilométeres távon remekeltek a résztvevők. A futás után a résztvevőket – életkoruknak megfelelően – meleg tea vagy forralt bor, zsíros kenyér és sütemény várta.

A gyermekeknek a részvételért a Mikulás – aki egyébként szintén teljesítette a távokat – szaloncukrot valamint mikulásérmet adott, a felnőtt résztvevők pedig emléklapot vehettek át a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában